Klíma-S Bt.

Címlap Hőszivattyúk Tények A hőszivattyúk előnyei
A hőszivattyúk előnyei PDF Nyomtatás E-mail

A hőszivattyúk előnyei: Egy jövőorientált ember számára, a szinte felsorolhatatlanul sok előny egyike az a tökéletes tisztaság, melyre egyetlen más rendszer sem képes.

Olcsóbb fűtés: Hőszivattyú alkalmazása esetén lakásunk fűtéséhez szükséges energiának csak 15-30%-át kell megvásárolnunk, a többit ingyen kapjuk a természettől! Ez azt jelenti, hogy már ma is sokkal olcsóbb hőszivattyúval fűteni, mint vezetékes gázzal! Csak elektromos áramra van szükségünk - amiért már ma is legalább annyit fizetünk, mint az Európa nyugati felében élők - a gáz ára viszont néhány éven belül többszörösére fog emelkedni.

Olcsóbb hűtés: Nincs szükség külön berendezések beépítésére, hiszen hőszivattyúnk nyáron hűteni tudja otthonunkat, ráadásul lényegesen gazdaságosabban, és kellemesebben, mint a hagyományos klímák!

Olcsóbb melegvíz: Hőszivattyúnk - ,,szabadidejében" (amikor éppen nem fűt, vagy hűt) - szorgalmasan, és rendkívül gazdaságosan elkészíti, és a felhasználásig egy jól hőszigetelt tartályban megőrzi a szükségleteinknek megfelelő melegvizet.

Kisebb fenntartási költség: Hőszivattyúnk annyi karbantartást igényel, mint egy jó hűtőszekrény, azaz szinte semmit. Ráadásul még polcai sincsenek, amit néha le kellene mosni! Nincs éves - kötelező - felülvizsgálati költség!

Nincs szükség kéményre: Ha új házat építünk, egyáltalán nem szükséges drága kéményt emelnünk, ráadásul így a kéményseprési és ellenőrzési díjakat is megtakarítjuk! Meglévő lakásunk kéményét pedig nem kell - az időről időre változó új szabályok miatt - néhány évenként méregdrágán átépíttetnünk, kibéleltetnünk!

Teljes függetlenség a gáztól: Nem vagyunk kiszolgáltatva a gázszolgáltatóknak! Sem az áremelésnek, sem a bizonytalan ellátásnak! Ha új házat építünk, rá se kell csatlakoznunk a vezetékre, ha pedig már be van vezetve a gáz, nyugodtan leválthatunk a rendszerről!

Nagyobb biztonság: Nem fenyeget minket többé sem a robbanás, sem a szénmonoxid mérgezés veszélye!

Tökéletes tisztaság: A hőszivattyú nem bocsát ki magából semmilyen gázt, füstöt, kormot! Egyáltalán nem szennyezzük a környezetünket!

Kisebb helyigény: A hőszivattyú nem igényel különlegesen kialakított helyiséget. Általában mindössze 1-2 m2-t foglal el. Halk, szagtalan és önműködő. Elhelyezhető a kamrában, a garázsban, a gardróbszobában. Egyes típusai a kertbe, a tetőre, vagy a ház falára is felszerelhetők!

Teljesen automatikus üzemelés: A hőszivattyúk önállóan alkalmasak bármilyen épület teljes hőszükségletének fedezésére. fűtéskorszerűsítés esetén együtt tudnak működni a már meglévő kazánnal, így - az időjárás függvényében - mindenkor automatikusan választják ki az Ön számára leggazdaságosabb üzemmódot.

Lakásunk piaci értéke nagymértékben növekszik. A gázár növekedése miatt pár év múlva már lényegesen könnyebben és magasabb áron lehet majd eladni a hőszivattyús lakásokat, hiszen fenntartási költségük csak töredéke lesz a hagyományos fűtésűeknek!

Hosszú élettartam: A jóminőségű hőszivattyúk élettartama 30-50 év.

 

 

www.klimasbt.com
Klíma-S Bt.