Klíma-S Bt.

Címlap Hőszivattyúk Hőszivattyú típusok Beltéri levegős hőszivattyú
Beltéri levegős hőszivattyú PDF Nyomtatás E-mail

Itt úgyszintén a környezet levegőjéből vonjuk el a fűtéshez szükséges hőenergiát egy bel térben elhelyezett készülékkel, melyet légcsatornán keresztül látunk el külső levegővel. Mindez mínusz foknál is működik, a környezetvédelem szempontjából pedig a legelőnyösebb, ugyanis a működési helyszínen a működő hőszivattyú károsanyag-kibocsátása a nullával egyenlő.

Előnyei: Nem igényel jelentős előkészítést, bárhová szerelhető, egyszerű felépítésű. Egyes típusai már a mai gázárakon is olcsóbban üzemeltethető mint egyes elavult gázkazánok. A levegős hőszivattyúk telepítéséhez - amely elkészíti a család használati melegvizét és fűti a lakást is egyben- semmilyen engedélyre nincs szüksége. Már a mai levegőkazánok is rendkívül magas színvonalon működnek, a kutatások és fejlesztések egyre inkább ezen a területen várhatóak, még hatékonyabbá és energiatakarékosabbá téve a levegőkazánokat.

Esetleges hátrányai: Külső hőmérséklettől függő COP. A légcsatorna szerelési- és anyagköltsége drágíthatja a beruházást.

 

www.klimasbt.com
Klíma-S Bt.